| 0 yorum ]


Doğal cilt bakımı için kil maskeleri, bitkisel çaylar, şifalı bitkilerden elde edilen kremler, meyveler, süt ve soya gibi birçok malzeme var. Size bu kez sorunsuz ve genç görünümlü cilt için bakım reçeteleri ve bitkisel cilt güzelleştirme yollarından söz etmek istiyorum.Bitkisel çaylardan özellikle söz etmek isterim; çünkü genellikle içerek sağlık kazandığımız bu çayların cildi temizleme ve sıkılaştırma özellikleri de var. Örneğin; papatya çiçeği çayı cilt icin çok iyidir. Bu çayı demledikten sonra ılıtın ve pamukla cildinizi silin. İltihap önleyici ve temizleyicidir. Göz çevresini de bu çay ile silebilirsiniz; çünkü nazik ciltler için de önerilir.Ihlamur çiçeğinin yararlarını da bilmenizi isterim. Sıkılaştırıcı etkisi vardır. Yaşlanan ciltlere bu çayla kompres yapmalarını tavsiye ederim. Naneyi de unutmayalım: İyi bir temizleyici ve sıkılaştırıcıdır. Cildimiz bütün gün mikrop kapma riskiyle karşı karşıya. Bakterilerle savaşmada kekik birebirdir. Sivilce veya egzama için cildi kekik çayı ile yıkayın.Doğal olmayan temizleyiciler sorun yaratabilirBu arada herkesi bildiği gibi, bazı temizleyicilerin içinde alkol var. Cildinizi yüksek dereceli alkol içerikli ürünlerle temizlemenizi önermem. Zaten bunu yaptığınızda cildinizin de tepkisini görürsünüz. Yağ bezleriniz bu tarz bir ürüne karşı farklı bir tepki verir ve daha fazla yağ üretmeye başlar!Bir de kuru cilde sahip olanların dikkat etmesi gereken bir şey var: Kuru bir cilde sahipseniz, yüzünüze doğrudan soğuk su uygulamayın. Böyle bir durumda gözenekler kapanır ve cildiniz daha fazla kuruma emaresi gösterir.Güzellik için sirkenin sırrıSirkenin cilde hayli yararı var:
Cildi sulandıran, küçük kılcal damarlar içindeki kan dolaşımını hızlandıran bir etkiye sahip.
Antiseptik özelliği de var. O yüzden enfeksiyona neden olan bakteri, virüs veya mayaların hızla çoğalmasını engeller.
Cilt yüzeyindeki aşırı yağlı bezeleri azaltır.
Pullanma veya soyulma sorunlarına da onu kullanabilirsiniz.
Cildin ph seviyesini düzenler.Bir çay kaşığı sirkeyi yüzünüzü yıkamak için dinlenmiş şişe suyuna ilave edin ve öyle kullanın. Banyo suyuna 3-4 yemek kaşığı döküp içinde 10 veya 15 dakika kalırsanız, bedeniniz canlanır.Bitkisel Kremlerin yarattığı güzellikBitkilerle cilde yapılan temizlik ve kompres gibi uygulamalardan sonra doğal olarak insan, yüzüne süreceği kremi de "doğal" ve katkısız olanından istiyor: "Doğal güzellik" deyince, birçok kadın bu konuda yardım talep ediyor. Size bu anlamda özel kremlerden de söz etmek isterim:Hassas ve tahriş olmuş ciltler için: Aynısafa kremiHassas ve tahriş olmuş ciltler için yararlıdır. Düzenli kullanıldığında hassas ciltler için besleyicidir. Tahriş olan ciltler için onarıcı etkiye sahiptir. Ciltte yoğun bir nemlendirme sağlar. Yağ dengesini düzenler. UV filtresi olarak güneşin zararlı ışınlarından cildi korur. Cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Özel bitki özlü formülü sayesinde cildin sağlıklı gelişimini desteklemek için geliştirilmiş ve test edilmiştir. Cildin doğal koruma mekanizmasını güçlendirir.Havuç kremi ciltte istenen doğal nemi sağlarCilt besleyici ve yağ dengesini koruyucu olan havuç kremi, sağlıklı cilt gelişimini desteklemek için geliştirilmiştir. İçindeki bitki özleri sayesinde ciltteki alerji riskini en aza indirdiği kanıtlanmıştır. Ciltte istenen doğal nemlendirmeyi sağlar. Cildin yumuşak kalması işlevini görür. Cildi soğuk ve sıcağın yıpratıcı etkisinden korur. Besleyici ve antimikrobiktir. Kaşıntıları giderir, cildi yaşlılık etkilerine karşı korur.Yıpranmış ciltler için onarıcı sarı kantaronSarı kantaron kreminin de çok faydaları var: Damar büzücü özelliğe sahiptir. Genital bölgelerde rahatlıkla kullanılır. Antimikrobik özelliği vardır. Cilde etkili biçimde nemlendirir. Özel formülü sayesinde, aynı zamanda serinleme etkisi yaratarak kan dolaşımını hızlandırır.Biberiye kremi üst tabakayı onarırİçindeki bitki özleri sayesinde sivilcelere karşı doğal çözümdür. Cildin gözeneklerinin açılmasını, canlanmasını ve yenilenmesini sağlar. Sivilceli cildin bozulmuş olan en üst tabakasının onarılmasına yardımcı olur.Yeşil çayın kırışıklık giderici ve hücre yenileyici etkisiHerbalium’da da bulabileceğiniz bu kremlerden biri de "yeşil çay özlü krem". Yeşilçay bitkisinin özünü ihtiva eden bu kremin aktif içeriği sayesinde yüzdeki kırışıklıklar azalır. Aynı zamanda göğüsleri de sıkılaştırır. Cilt dokusunu sıkılaştırarak kırışıkların oluşmasını engeller. Anti-oksidan özelliği sayesinde cildi serbest radikallerin zararlarına karşı korur. Dış etkilere karşı önleyici bir tabaka oluşturur. Cildin yağ ve hidrolipid dengesini korur. Ciltte yoğun bir nemlendirme sağlayarak kadife yumuşaklığı hissi verir
.

| 0 yorum ]






Güzelliğin en çarpıcı silahı olan gözler, yüzün en hassas bölgesi olduğu için erken yaşlarda kırışıklıklara davetiye çıkarıyor. Bu nedenle göz çevresine ekstra bir bakım gerekiyor. İşte doğal yöntemlerle göz çevresi bakımı ve egzersizler?



Gözler, ruhun ve sağlığın aynası ama aynı zamanda yüzün en nazik bölgesi. Çünkü göz çevresindeki deri yüzün diğer kısımlarından 7 kat daha ince. Dış etkenlere aşırı duyarlı ve kırışıklıklara açık bir yapısı olduğundan yüze uygulanan her türlü krem ya da maske göz çevresi derisine zarar veriyor. Bu bölgeye özel ürünlerin kullanılması gerekiyor. En doğru seçim, tahriş etmeyen ve alerjik olmayan yağsız nemlendiriciler kullanmak ve doğal yöntemlerle cildi beslemektir. Beslenmekten, dinlenmeye, temizlikten göz jimnastiğine ve evde hazırlanan doğal kremlere kadar pek çok konuda bazı temel kurallara uymak gerekiyor.
Beslenme
Dengeli beslenmek sağlık kadar güzellik için de yararlı. Vücudumuz için gereken her türlü besini her gün düzenli olarak yemek gerekiyor. Bunun yanı sıra gözlerin dostu olan A vitamini deposu yiyeceklere günlük öğünlerde mutlaka yer verin. Özellikle havuç, balkabağı, ıspanak, pazı, kereviz, maydanoz, dereotu, roka, kayısı, şeftali, kavun, et, balık ve yumurta gibi A vitamini kaynağı besinleri sofranızdan eksik etmeyin.
Dinlenme
Uykunun azı da fazlası da zararlı. Her gün 8 saatlik düzenli uyku göz sağlığı için çok yararlı. Her akşam aynı saatlerde uyumak yorgun gözleri dinlendiriyor. Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli uyku uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerini 5-10 dakika dinlendirmeleri gerekiyor.
Temizlik
Göz makyajı her akşam yatmadan önce mutlaka temizlenmeli. Ancak temizleme işlemini göz çevresini tahriş etmeden yumuşak hareketlerle yapın. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece boyunca cilde zarar verebiliyor hatta kirpiklerin dökülmesine neden olabiliyor.

GÖZ ÇEVRESİ SORUNLARI
Yorgun ve şiş gözler
Çok az ya da çok fazla uyku, bir gece önce alınan alkol, aşırı kafein tüketimi, stres ile yapay ışıklar bilgisayar ve televizyon gibi olumsuz etkenlere uzun süre maruz kalmak sabahları şiş gözlerle uyanmanın başlıca nedenidir. Ertesi sabah aynada hoş olmayan görüntülerle karşılaşmak istemiyorsanız bir gece önceden almanız gereken birkaç basit önlem var.
Ne yapmalı?
Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk ve şişlikleri gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. 2 makyaj pamuğunu çaya batırıp göz kapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın. 2 dilim çiğ patatesi göz kapaklarınıza yerleştirip 15 dakika bekleyin. Yıkayıp kurulayın. Gözaltı şişliklerine antioksidan özellikli göz kremleri de sürebilirsiniz.Sorununuz kronikleştiyse ve ne yaparsanız yapın şiş gözlerle uyanmaktan kurtulamıyorsanız kalp-damar sistemini etkileyen sporlar yapın. Yürüme, koşma, bisiklet ve aerobik gibi sporlar, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlıyor. Bu sporlar tüm vücuttaki şişliklerin giderilmesine yardımcı oluyor. Şişliklerin inmesini beklemek için yeterli zamanınız yoksa bir parça buzu göz çevresine gezdirerek sürün. Şiş gözleri makyajla kamufle etmek için ten renginize uygun kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar geniş bir bölgeye ince bir kat halinde sürün. Farınızı koyu renklerden seçin. Koyu renkli bir rimeli sadece üst kirpiklerinize sürün.
Göz torbaları
Gözaltı torbaları ya dengesiz bir yaşam stili ve kötü alışkanlıklar sonucunda oluşuyor ya da genetik yapıdan kaynaklanıyor. Bazen az uyku ya da adet dönemlerinde de ortaya çıkabiliyor.Hiçbir kozmetik ürünü ya da doğal ürün bu sorunu çözmeye yeterli değil. Ancak damar duvarlarını ve kılcal damarları güçlendirici yöntemlerle gözaltı torbalarını hafifletmek mümkün.
Ne yapmalı?
Günlük öğünlerinizi C, PP ile E vitaminli ve bioflavonoidli besinleri içeren gıdalarla ve orman ürünleriyle zenginleştirin. Yağlı yemeklerden ve stresli ortamlardan uzak durun. Günde en az 8 saat uyuyun. Gözaltı torbalarını hafif makyaj hileleriyle kapatın. Bunun için uygun kapatıcılar kullanabilirsiniz.
Kaz ayakları
Genelde ilerleyen yaşla artan bu kırışıklıkların bir nedeni gülüş şeklidir. Gözlerini iyice kısarak gülmek kaz ayaklarının erken yaşlarda ortaya çıkmasına neden oluyor.
Ne yapmalı?
Retinol çeşitlerini içeren göz kremlerini kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarına karşı özel kremler kullanın. Göz çevresini sürekli nemlendiren doğal kremler hazırlayın. Göz egzersizlerini her gün düzenli olarak yapın. Göz Çevresini canlandırmak için 2 salatalık dilimini göz kapaklarınıza yerleştirip 15 dakika bekletin. Göz çevresine ayda bir veya iki kez bademyağı içeren doğal kremler kullanın.
DOĞAL REÇETELER
Yorgun gözler için:
2 poşet çayı yarım çay fincanı kaynar suda 15 dakika demlendirip soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınızın üzerine yerleştirip 10 dakika bekletin ve yıkayın.
Gözaltı torbaları için:
2 çay fincanı kaynar suya 2 çorba kaşığı fındık yaprağı ekleyip 15 dakika bekletin. Süzüp buzdolabında soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın ve göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın.Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.
Gözaltı morlukları için:
Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın.
Göz çevresi kırışıklıkları için:
1 kahve fincanı soya yağı, 1 kahve fincanı bademyağı ve yarım kahve fincanı avokado yağını bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı akşamları yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın.
Kirpikleri uzatmak için:
1 bardak suyu kaynatın. 1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın.
Kirpikleri gürleştirmek için:
Eşit ölçüde hint yağı ve badem yağını bir şişede karıştırıp 15 gün boyunca akşamları yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize dipten uca doğru sürün.LARI VE ÖNLEMLER

| 1 yorum ]


Bir haftada 9 kilo verebilirsiniz!Hem aç kalmadan, hem spor yapmadan bir haftada 9 kilo verebilirsiniz. Nasıl mı?Hem aç kalmadan, hem spor yapmadan bir haftada 9 kilo verebilirsiniz. Üstelik son gün herşeyi yemek serbest. Nasıl mı?
PAZARTESİ
Kahvaltı: Sade kahve (istenilen miktarda)
Öğle : İki katı yumurta-az tuzlu ıspanak
Akşam: Büyük ızgara steak-yeşil salata-kereviz
SALI
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: Büyük ızgara steak-yeşil salata-meyva
Akşam: İstenilen miktarda jambon
ÇARŞAMBA
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: İki haşlanmış yumurta-yeşil salata ve domates
Akşam: İstenilen miktarda jambon ve yeşil salata
PERŞEMBE
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: Bir haşlanmış yumurta-havuç(pişmiş veya çiğ) Kaşar peyniri
Akşam: Meyve ve yoğurt
CUMA
Kahvaltı: Sade kahve-limonlu havuç
Öğle: Buğulama balık-domates sınırsız
Akşam: Izgara steak-yeşil salata
CUMARTESİ
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: İstenilen miktarda ızgara tavuk
Akşam: İki katı yumurta-havuç
PAZAR
Kahvaltı: Limonlu çay
Öğle: Izgara steak-meyva
Akşam: Canınız ne çekerse yiyebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT:
8. gün bitiminde bu beslenme planı bir hafta daha tekrarlanacak. Daha sonra normal beslenmeye geçebilirsiniz. Beslenme planı tam uygulanırsa iki haftada 9kg. zayıflayabilirsiniz. Bu diyetle vücutta madde değişimi gerçekleşir ve üç yıl boyunca kilo almazsınız. Diyet sırasında kesinlikle alkol almayınız.......