| 1 yorum ]

Ünlülerin saç bakım uzmanı Richard Ward, parlak ve sağlıklı saçlar için yediklerinizden saç bakımına kadar dikkat etmeniz gerekenleri söyledi. Richard Ward, saçların sağlıklı ve parlak görünmesinde dışarıdan bakım kadar yediklerinizin de etkili olduğunu kaydetti. Günlük beslenmenize dahil edeceğiniz yiyeceklerle saç görünümünüze ciddi şekilde değişiklik yapabilirsiniz. Saçlarda matlık ve zayıflık genellikle vitamin eksikliği, stres ve sigara, abur cuburla sağlıksız beslenme sınucu olabilir. Öncelikle saç sağlığı için yapılması gereken ilk şey vücudun su dengesini korumak, kafein ve alkol gibi su dengesini bozan içeceklerden uzak durmak.. Çok fazla kafein içeren içecekler tüketmek, demir gibi saçı güçlendiren minerallerin vücuttan atılmasına, saçı zayıflayıp dökülmesine neden olur. Bol su ve taze meyve suları içmeye özen gösterin.
B vitamini önemli
Kan üretimini sağlayan kuru yemişler, badem, çekirdek gibi kabuklu yiyecekler ile böğürtlen, mavi yemiş gibi meyveler saç için mükemmel bir meyve.. Bu tür yiyecekleri günlük beslenmenize atıştırmalık olarak dahil edin. Ayrıca, çinko kaynağı koyu yeşil yapraklı sebzeler, somon balığı gibi omega 3 bakımından zengin balık türleri, saçın sağlıklı görünmesini sağlayan B vitamini içeren tahıllar yenilmeli. Yumurtalar biyotin bakımından zengindir, saç bakımında da yumurta sarısı önerlir. Bu nedenle haftada birkaç kez yumurta yiyin. Et yemeyenler protein bakımından yetersiz beslenir bu nedenle bu açığı kapatan besinler mercimek, nokut, fasulye gibi protein bakımından zengin besinler tüketmeliler.
Saçla ilgili gerçekler
* Sık saç taramak saçları daha sağlıklı yapar. Saç taramak köklerine masaj etkisi yapar, kan akımını hızlandırır ve saçlarınız daha hızlı, sağlıklı büyür.
* Jelatin yemek saçları ve tırnakları güçlendirir.
* Jelatin protein bakımından zengindir ve kollajenden yapıldığı için saçı besler ve uzamasını sağlar.
* Soğuk saçlarınızın daha parlak görünmesini sağlar. Ilık ya da soğuk su ile yıkanan saçlar daha parlak görünür, saç derisinin kepeklenmesini önler.
Saçla ilgili yanlış bilinenler
* Beyaz saçı kopardığınızda yerine iki tane çıkar. Bu doğru değil ama beyazlaşma gördüğünüzde bundan sonra bu saç telinin beyaz çıkacağından emin olabilirsiniz.
* Sık saç kestirmek ya da kestirmemek saçların daha hızlı büyümesini sağlamaz.
* Saçlarınızı düzenli olarak uçlarından kestirmek saç dökülmesini önlemez.

1 yorum

Unknown dedi ki... @ 6 Aralık 2013 06:11

dökülmeyi önleme ve bakım konusunda güvenerek kullandığım tek bir ürün var. eczanelerde satışan profein şampuan ve serum. zaten şampuan olarak her saç tipine özel ürünleri var. çok da güzel ve kaliteli ürünler. saç ekimi yaptırmayı düşünenler öncesinde mutlaka denemeli.

Yorum Gönder