| 0 yorum ]

Taşların; aslında bizlerin bilmediği yönleri var. Bu konuda uzman araştırmacı yazar Hasan Kocabaş‘a göre; Düşük tansiyonu olanlar, kırmızı akik taşını yüzük ve kolye olarak kullanabilirler. Bütün taşlarda minareller vardır, aynı zamanda şifa kaynağıdır. Yüksek tansiyonu olanlar yeşim taşı ile alın bölgelerine sürerek taşla masaj yapabilirler. Migren için ise malargit ve kaplangözü kolyeleri takmaları gerekir. Uyku sorunu çekenlere yada uykuya dalmakta güçlük yaşayanlar ise ametist ve kullanabilirler ama ceraoit taşlarıbu taşlar kişiye aittir, başkası kullanamaz. Ayrıca dişiniz ağrıyor ise yeşim taşını ağrıyan dişinize koyun ağrının anında geçtiğini göreceksiniz.

| 0 yorum ]

4.3.2.1 Nedir?

Bitkisel Kaynaklı Tedavi Destek Bilimi alanında uzman olan Arkopharma laboratuvarlarınca geliştirilen 4.3.2.1. bitkibilim uzmanlarının da onayladığı 10 çeşit farklı etkide bitkiyi bir araya getiren komple zayıflama ve detoks çözeltisidir.
4.3.2.1. içeriğindeki;
4 özel bitki / yeşil çay, siyah çay, zencefil ve arpa; metabolizmayı hızlandırarak, zayıflamayı destekliyor,
3 özel bitki / karahindiba, rezene, kereviz; vücuttan su atılımını hızlandırarak ödemi gideriyor,
2 özel bitki / hindiba, kabak; güçlü antioksidan özellikleriyle toksinlerden arındırıyor,
1 özel bitki / greyfurt; yağ depolanmasını engelleyerek vücudu sıkılaştırıyor.
4.3.2.1 Özellikleri
4: Sıvı formuyla uygulaması çok kolay,
3: Laksatif içermediği için ishale neden olmaz,
2: Bitkisel içeriği ile etkinliği kanıtlanmış, tamamen doğal bir içecektir,
1: Detoks/Toksinlerden arındırıcı etkiye sahiptir.
4.3.2.1 NASIL KULLANILACAK?
4 gün boyunca; her gün 4 kapak,
3 gün boyunca; her gün 3 kapak,
2 gün boyunca; her gün 2 kapak,
10. gün; 1 kapak, Sabahları 1 lt.suya; karıştırılarak; belirli aralıklarla akşama kadar tüketilmelidir.
KORUMA KÜRÜ
İnceliğin korunması ve vücuttaki arınma ile sıkılaşmanın pekişmesi için; 2.şişenin de 15 gün süresince günde 2 kapak dozla kullanımı önerilmektedir. 25 günlük bu kullanımın kalori kontrollü diyetler ve egzersizlerle desteklenmesi elde edilen faydaların artmasını sağlayacaktır.
İLAÇ ETKİLEŞİMİ
Bilinen ilaç etkileşimi bulunmamaktadır. Özel durumlarda (hipertansyon ve hipertroidi olan hastalarda tansiyon artışı ile ilgili bir bulgu bulunmamakla beraber kullanımın ilk birkaç gününde tansiyonun izlenmesi ve ani bir artışta kullanıma son verilmesi önerilmektedir.

| 0 yorum ]

Yüzünüzde geçmeyen sivilce izlerimi var? Bu durum sizi çokmu rahatsız ediyor.O halde Suna Dumankaya'nın sivilce izlerine karşı önerdiği bakla maskesini denemenizda fayda var.
Gerekli malzemeler:
1 çay bardağı bakla içi
1 çorba kaşığı badem yağı
Uygulanışı:
1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp robotta ezin, 1 çorba kaşığı badem yağını baklalara ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardında cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu karışımı haftada 1 gün yüzünüze sürün.
Suna dumankaya

| 0 yorum ]

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun önerdiği ses kısıklığı için tarçın çayı tarifi
1 çay bardağı suda bir kabuk tarçını 6-7 dakika kaynattıktan sonra ılınınca tüketiniz.
Not:Tatlandırıcı olarak hiç bir şey katmayın.

| 0 yorum ]

Hazırlanışı: Yaklaşık yarım litre suyu bir tencerede kaynatın. 3 çorba kaşığı kurutulmuş kır papatyasını (büyük papatya olmaz) kaynamakta olan suyun içine atın.
Uygulanışı: Başınızı havlu ile örterek, yüzünüzü buharına tutarak burnunuzdan nefes alıp verin.
Bu uygulamayı 5 dakika uygulayın. 5 dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar beş dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayın.
Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara verin ve tekrar 5 dakika uygulayın.
Akıntının gelmeye başladığı gün 3 gün ara verin.Papatya kürünü Sinüzit tamamen kuruyana kadar uygulanması gerekir. Papatya kürü uygulamasının yarım bırakılması halinde sinüzit tekrar edebilir.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

| 0 yorum ]

Kuyruk sokumunda zaman zaman beliren çıbanlara, halk arasında kıl dönmesi denmektedir. Tıp dilinde kist dermoid sakral olarak adlandırılır. Kuyruk sokumunda bulunan kıl kökleri oturma veya giydiğiniz kıyafetin sürtmesi gibi etkenler ile içe doğru döner ve kıl deri altına doğru büyümeye başlar. Deri altında zamanla oluşan kıl yumağı bu bölgede kistik bir yapı oluşturur. İşte bu bölgenin iltihaplanması cerahatli bir çıbanın ortaya çıkmasına neden olur. Kendiliğinden ya da yardımla patladığı zaman içindeki cerahat boşalır, ancak kistik yapı ve kıl yumağı içeride kaldığı için olay tekrar tekrar ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda ısırgan lapası mükemmel bir yardımcıdır.
Kurutulmuş ısırganı çok az suda beş dakika haşlayıp lapasını yapınız. Lapa ılıdıktan sonra 10–15 dakika üzerinde bekletiniz. Lapayı ince tülbente sararak da yaranın üzerine on-onbeş dakika koyabilirsiniz. Bu işlemi yara kapanana kadar haftada iki-üç defa tekrar edebilirsiniz.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

| 0 yorum ]

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şiddetli kulak ağrısı çekenlere soğan suyunu önerdi.
Ağrıyan kulağın içine 1 damla (fazla değil) soğan suyu damlatın. Ya da kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğa soğan suyu damlatarak kulağınızın içine sürün.
2 dakika içinde kulak ağrısı geçecektir.

| 0 yorum ]

Prof.Dr.Ahmet Maranki sivilceler için soğan suyu kürünü öneriyor.
Bir orta boy soğanın baş kısmmına vurarak parçaladıktan sonra kabuğu ile beraber cam bir kavanoz içindeki 1 litre ılık suya koyun.
1 gece beklettikten sonra sabah aç karnına 1 su bardağı soğan suyunu için kalanını da aile fertleriniz içsin. Bu kürü 10 gün uygulayın. Her gün taze olarak hazırlanmalıdır.


| 0 yorum ]

İştahsızlık için doğal ve bitkisel çözüm önerileri :

1-Ahududu,ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.
2-Bir çay bardağı kaynar suya,1 çay kaşığı havuç tohumu konulur.Kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır.10 dakika demlendirilir ve sabah,öğle ve akşam tok karnına içilir.
3-Kakule toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.
4-Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.
5-Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.
6-Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.
7-Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Prof. Dr. Ahmet Maranki

| 0 yorum ]

Gün boyu birkaç defa yapacağınız adaçayı gargarası ilk günlerde sizi yeniden dünyaya gelmiş gibi yapacaktır. İlerleyen günlerde haftada birkaç defa bu gargarayı tekrarlamak sizi bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır.
Hazırlanışı:Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika demlenir.
Günde 2-3 defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca hergün bir çay bardağı adaçayı içilir.
Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız.
Not: Aktarlardan satın alacağınız adaçayı hem çok daha ucuz hem de amacınıza daha uygundur.
Uyarı: Adaçayı, memleketimizde son yıllarda sıkca tüketilmeye başlanmış bir çaydır. Ancak, hamile bayanların hamileliklerinin ilk üç ayında adaçayını temkinli kullanmaları gerekir. Eğer düşük tehlikesi söz konusu ise kesinlikle adaçayından uzak durmaları gerekir. Çünkü, adaçayı yaprakları, dört tane düşük yapma riskini artıran madde içermektedir.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu