| 0 yorum ]

Seks bağımlılığı, yoğun seks isteği ve obsesifçe seks tutkusu davranışları bulunan kişileri tanımlıyor. Sürekli seks düşüncesi ve isteği, kişinin ilişkilerinde zorlayıcı, çözümlenmesi gereken bir psikolojik sorun olarak karşısında çıkabilir. Seks bağımlılığı çarpık düşünceler, bahane bulmak ve davranışlarını mazur göstermek, başkalarını suçlamak gibi sebeplerle ilişkilendirilebilir. Seks bağımlıları çok nadiren problemlerini kabul ederler ve hareketlerinden dolayı özür dilerler.

Seks bağımlılık risk alma ile de ilişkilendirilebilir. Seks bağımlısı olan kişi, olumsuz ve tehlikeli kahramanlıklar gibi farklı seks davranışlar gösterebilir. Seks bağımlılığı kişinin sosyal yaşamına ve işine de zarar verebilir, iletişim kurduğu kişileri duygusal ve fiziksel olarak incitmesine neden olabilir. Bazı insanlarda seks bağımlılığı, 'teşhircilik', söz veya fiil ile sarkıntılık , telefonla taciz gibi yasal olmayan davranışlarda bulunmalarına sebep olabilir.
Herşeye rağmen kişi seks bağımlısı olduğunun farkında olmayabilir bu yüzden suçludur denilemez.
İşte seks bağımlılığı ile ilişkilendirilen davranışlar
* Zorlayıcı mastürbasyon (Kendi kendini uyarma)
* Çoklu ilişki (Evlilik dışı ilişkiler)
* Çoklu ya da isimsiz seks partnerleri olma ya da tek gecelik ilişkiler
* Yoğun pornografi ilgisi
* Güvensiz seks
* Telefon ya da bilgisayar yoluyla seks (siberseks)
* Fuhuş ya da fuhuştan yararlanma
* Teşhircilik
* Obsesif buluşmalar
* Röntgencilik ya da gizlenme
* Cinsel taciz
* Söz veya fiil ile sarkıntılık / Tecavüz
Genel olarak seks bağımlıları partneriyle duygusal bağ kurmamaktan memnundurlar. Bununla birlikte seks bağımlılarında utanma ve suçluluk duygusu da vardır. Seks bağımlısı davranışlarını kontrol etme bakımından zayıf kalır, parasal, sağlık, sosyal ve duygusal konularda da yetersizdir.
Seks bağımlılığı nasıl tedavi edilir?
Çoğu seks bağımlısı sorunu reddeder, öncelikle kadın veya erkek seks bağımlısı kişiler problemlerini kabul etmeli.. Boşanmalar, cinsel suçlardan yakalanma, sağlık sorunları, işten atılma gibi sorunlar onları problemlerini kabul etmeye zorlar. Seks bağımlılığını kontrol etme ve sağlıklı seks yaşamı gelişimine yönelik davranışlar sorunun çözülmesini sağlar. Sağlıklı cinsel yaşam eğitimleri, seks terapisti, eşli ya da aile terapileri tedavinin basamaklarıdır. Bazı vakalarda ilaç tedavisiyle bu sorun giderilebilir.

| 0 yorum ]

Gözaltlarınızdaki mor halkalardan kurtulmak için Suna Dumankaya'dan harika önerilerBir tutam gül yaprağını 500 gr kaynar suyun içerisine çay gibi demleyin.Ardından bir buz kalıbına doldurun.Sonrasında ise bir tülbentle sararak gözlerinizin çevresinde dolaştırın.Bu formülü hergün uygulayın.Sorununuz geçmezse doktorunuza başvurun..

| 0 yorum ]

Amerikan Kilinik Onkoloji Derneği ASCO Başkanı ve Chicago Üniversitesi kan kanseri uzmanlarından Dr. Richard Schilsky, ASCO toplantısındaki açıklamasında, zencefilin kanser tedavisinde yararlı olduğunun saptandığını söyledi. Binlerce yıldır mide rahatsızlıklarında kullanıldığını anımsatarak, tedavi sürecinde çok düşük dozda kullanılan zencefilin kemoterapi ile ortaya çıkan mide bulantısını ortadan kaldırdığını ifade etti. Araştırmacılar zencefilin kullanım miktarına bağlı olarak pişirilmiş yiyeceklerle alınmasının da mümkün olabileceğini belirtti.