| 2 yorum ]

 Tüm dünyada ünlülerin gözdesi olan Esflex egzersizleriyle bir ayda dik göğüslere kavuşabilirsiniz!
Esflex ile Tüm dünyada ünlülerin gözdesi olan Esflex egzersizleriyle sadece bir ayda dik göğüslere ve sıkı kalçalara kavuşabilirsiniz! Özellikle sıkı kaslar ve düzgün bir duruş için geliştirilen eğlenceli bir egzersiz Esflex. Özel aletiyle evde kendi kendize de yapabileceğiniz Esflex egzersiz programını Pozitif Club Fitness Eğitmeni Bülent Cömert hazırladı.
DİK GÖĞÜSLER İÇİN
1.Blok flüt: Bacaklarınızı omuz hizasında açın ve vücut ağırlığınızı topuklarınıza verin. Sırtınızın da dik olmasına özen gösterin. Esflex'i, kollarınız 45 derecelik açı yapacak şekilde, göğüs hizanızda iki elinizle kavrayın. Şimdi Esflex'i öne ve arkaya doğru sallandırın. Hareketi yaparken sırtınızın dik olmasına özen gösterin. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye uygulayın.
2.Tavus kuŞu: Bacaklarınızı omuz hizasında açın. Esflex'i sağ elinizle tuttuktan sonra kolunuzu yere paralel olacak şekilde omuz seviyesine kadar kaldırın. Başparmağınız karşı yönü göstermeli. Esflex'i kalçanızın biraz gerisinde tutarak sağa ve sola doğu sallandırın. Salınım sırasında kollarınız ve kalçanız gergin olmalı. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye yapın.
3.Kelebek: Bacaklarınızı omuz hizasında açın. Sırtınız yine dik olmalı. Esflex'i her iki elinizle vücudunuzun önünde kavradıktan sonra kollarınızı omuz seviyesine kadar kaldırın. Başparmağınız vücudunuzu göstermeli. Esflex'i öne ve arkaya doğru sallayın. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye tekrarlayın.
4.Alçaktan uçan kelebek: Bacaklarınızı omuz hizasında açın. Vücudunuzun önünde, iki elinizle tuttuğunuz Esflex yere paralel olmalı. Sırtınızı gergin halde öne doğru eğin ve dizlerinizi hafifçe bükün. Kalça ve karın kaslarınızı da gergin tutarak Esflex'i aşağıya ve yukarıya doğru hareket ettirin. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye tekrar edin.
5.KIz böceĞİ: Esflex'i yere paralel olacak şekilde her iki elinizle başınızın üstünde rahatça kavrayın. Bacaklarınızı omuz hizasında açın. Sırtınız dik, omuzlarınız baş hizasının gerisinde, kalça ve bacaklarınız da gergin olmalı. Esflex'i yukarıya ve aşağıya doğru sallandırın. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye yapın.
KALÇA EGZERSİZLERİ
1.Terazi: Esflex'i sağ elinizle göğüs hizasında tutun. Sırtınızın dik olmasına özen gösterin. Kalça kaslarınızı da sıkın. Şimdi sol bacağınızı kontrollü bir şekilde geriye doğru uzatın. Esflex'i sağ elinizle öne ve arkaya doğru sallandırın. Hareketi uygularken bacaklarınız da gergin olmalı. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye uygulayın.
2 Derİn terazi: Emekleme pozisyonu alın. Sırtınızın gergin olmasına dikkat edin. Bir elinizi zemine dayayarak yerden destek alın. Kalça, bacak ve karın kaslarınızı sıkın. Diğer elinizle tuttuğunuz Esflex'i öne ve arkaya doğru sallandırın.
3 set halinde 30'ar saniye yapın.
3.Çatal: Yan dönerek yere uzanın ve 45 derecelik açı yapacak şekilde büktüğünüz sağ kolunuzdan destek alın. Dirseğiniz omuz altına gelmeli ve eliniz öne doğru bakmalı. Altta kalan bacağınızı dizinizden bükerken, üstteki bacağınızı ise gergin halde uzatın. Sağ elinizle kavradığınız Esflex'i öne ve arkaya doğru sallandırın. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye tekrarlayın.
4.Kök: Yere sırt üstü uzanın. Sağ bacağınızı dizinizden bükerken, gergin halde tuttuğunuz sol bacağınızı yukarıya doğru uzatın. Hareketi uygularken kalça kaslarınızı kasmayı da ihmal etmeyin. Esflex'i her iki elinizle başparmaklarınız arka tarafı gösterecek şekilde kavradıktan sonra yukarıya ve aşağıya doğru sallandırın. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye uygulayın.
5.Makas: Yan dönerek zemine uzanın ve 45 derecelik açı yaparak büktüğünüz sağ kolunuzdan destek alın. Bu pozisyonu alırken sadece el, dirsek ve altta kalan ayağınızın yan bölümü yere temas etmeli. Üstteki bacağınızı gergin halde yukarıya doğru uzatın. Üstte kalan elinizle Esflex'i tutun ve başparmağınız ön tarafı gösterecek şekilde yukarıya doğru uzatın. Şimdi Esflex'i yukarıya ve aşağıya doğru sallandırın. Egzersizi 3 set halinde 30'ar saniye tekrarlayın.

| 0 yorum ]

 Tarkan'ın imajını değiştirip farklı bir sound'la hayranlarının karşısına çıktığı "Metamorfoz" albümündeki şarkılarda, 30'a yakın atasözü ve deyim yer alıyor.
DEĞİŞİM YERİNE KALIPLAR VAR
Tarkan'ın "Değişim, dönüşüm" anlamına gelen yeni albümü "Metamorfoz", hayranlarını şaşırttı. Çünkü albümdeki şarkıların sözleri, büyük oranda deyim ve atasözlerinden oluşuyor. "Ateş düştüğü yeri yakar", "Söz gümüşse, sükut altındır", "Rüzgar eken, fırtına biçer", "Kendi düşen ağlamaz" gibi 30'a yakın atasözü ve çok sayıda deyim, ilk dakikalarda kulaklara çalınıyor.
KLİŞE SÖZ ENFLASYONU
Diğer yandan şarkıların birçoğunda da "Bir damlayım okyanusta", "Kum tanesiyim kıyında", "Yokluğun ölümden beter", "Derbeder haldeyim" gibi klişe söz enflasyonu yaşanıyor. Tarkan'ın önceki albümlerinde kullandığı "Dudu Dudu", "Kuzu Kuzu" gibi vazgeçilmez ikilemelerinden yine vazgeçmediği ise yeni albümdeki "Pare Pare" ve "Hop Hop" şarkılarından anlaşılıyor.
İŞTE O SÖZLER
* Pireyi deve yaptı
* Ateşe bile körükle gidiyor
* Sen sen ol kalp kırma
* Mangalda kül bırakmıyor
* Eden bulur sonunda
* Yarama tuz biber ekme
* Bir elin yağda bir elin balda
* Al elmaya taş atan çok olur
* Elini veren kolunu kaptırıyor
* Kendi kuyusunu kazıyor
* Burnu kaf dağında
* Saman alevi gibi
 

| 1 yorum ]



ABD'Lİ oyuncu Angelina Jolie, damarlarının yoğun bir şekilde çıkmasından ötürü havyar içerikli bir krem kullanıyor.
Havyarlı kremi ellerine ve damarlarının çok göründüğü kollarına süren Angelina, bu durumundan şikayetçi. Hollywood'un en çok para kazanan aktrislerinden olan oyuncu, La Prairie markasının havyar içerikli 90 dakikalık kur kremine güveniyor. Kremin bir kurluk kullanımı ise 200 sterlin (470 YTL). Yüksek yağ ve protein içeren havyar, damarları sıkıştırıyor, çirkin görünümü engelliyor.

| 0 yorum ]

 PARLAK SAÇLAR İÇİN


Saçlarınızın çok kuru olduğundan yakınıyor, daha parlak görünmesini mi istiyorsunuz? İşte işe yarayacak bazı öneriler: Bir muzu iyice ezin. Bir çay kaşığı bademyağıyla karıştırıp saçınızın diplerinden başlayarak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Bir diğer öneri: 1 yumurtayı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 2 çorba kaşığı bitkisel yağı karıştırın çırpın. Bu karışımı baş derinize ovarak iyice yedirin. Saçlarınızı tarayarak bütün karışımın saçlarınıza eşit yayılmasını sağlayın. 15 dakika böyle bekledikten sonra saçlarınızı yıkayarak durulayın.

SALATALIKLA CANLANIN Salatalık ile cildinizi canlandırmaya ne dersiniz? A, B ve C vitaminleri ile fosfor, potasyum, demir, magnezyum ve gençlik iksiri olarak tanımlanan selenyum deposu salatalık, her türlü cilt sorununa iyi geliyor. Susuzluğu giderici özelliği ile cildin nem oranını dengeliyor. Canlandırıcı ve yumuşatıcı etkisi nedeniyle kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez besinlerinden biri. Cildiniz için her gün 1 salatalık yiyin. Ayrıca salatalığın kabuğunu biraz kalın soyup yüzünüze sürün, cildinizde ani canlanma ve yumuşama etkisini hissedeceksiniz.

İYİ BİR UYKU ÇEKİN Cildimiz kendini onararak yenilenmek ve beslenmek için organizmanın derin uyku halini, yani geceyi bekler. Cilt, gece yarısından sonra hormonlar tarafından daha iyi sulanır; kılcal kan dolaşımı da aynı şekilde bu dönemde canlanır. Cildin uygulanan ürünlerden en yoğun olarak yararlandığı saatler ise sabahın dördüdür. Gecenin cildimize sunduğu en büyük hizmet sakinleşmektir. Yani gün boyunca kendisini güneşe, rüzgara karşı savunurken, yaptığı strese bağlı ya da mimiklerle ilgili kırışmaların asıl nedeni olan adale kasılmaları gece boyunca sakinleştiğinde ortadan kalkar ve cilt rahatlar.

KIRIŞIKLIKLARA MEYVE Bilim adamları, güneş ışınlarından meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu açıkladı. Araştırmacılar; sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin, güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu belirtiyor. Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay. Öte yandan ciltte kırışıklıkların, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla meydana geldiği gözlendi.

BALLI DUDAKLAR Bal, içeriğindeki vitamin mineral, antioksidan ve aminoasitlerle değerli bir besin maddesi olmasının yanı sıra, tedavi edici özelliklere sahip. İşte çatlayan dudaklar için tedavi edici bir dudak parlatıcısı: 1 fincan tatlı badem yağını ve yarım fincan balmumunu, mikrodalga fırında balmumu eriyene kadar tutun. 2 kaşık balı ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Karışımı kapaklı minik kaplara döküp kullanın.

KURU CİLDE GÜL Yağlı cilt kadar kuru cilt de sorun yaratır. Özellikle soğuk aylarda kuru cilt yeteri kadar beslenmezse, çatlaklar ve tahrişlere açık hale gelir. Kuru bir cildiniz olduğundan yakınıyorsanız gülden yararlanabilirsiniz. Gül suyu ve gül yağı kozmetikte de oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Üç damla gül yağını, üç damla lavanta yağı ile karıştırarak cildinize sürün. Cildinizin bir anda gerginlikten kurtulduğunu hissedeceksiniz.

| 0 yorum ]

 Tom Cruise ve Katie Holmes'ün kızları Suri, Scientology tarikatı yüzünden çocukluğunu yapayalnız geçiriyor. 18 aylık Suri'nin, tarikat kuralları nedeniyle tek bir arkadaşı bile yok!

Tom Cruise-Katie Holmes çifti, 18 aylık kızları Suri'yi, Cruise'un üyesi olduğu Scientology tarikatının kurallarına göre büyütüyor. Bu doğrultuda; minik kıza sınırsız bir özgürlük tanıyan ve ne yaparsa yapsın onu azarlamayan ünlü çift, pedagogların eleştirilerine maruz kalıyor.

ŞIMARIK YETİŞTİRİLİYOR

Boyu sadece 70 santim olan Suri, tıpkı geçtiğimiz günlerde Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü 8. adamı seçilen babası gibi burnundan kıl aldırmıyor! Canının istemediği yemekleri yemiyor, günde en az 15 saat uyuması gerekiyor ancak o sabahın ilk ışıklarına kadar ayakta kalıyor. Annesi ve babası iş görüşmelerine giderken bile onu yanlarında götürüyor. İstediği bir şey yapılmadığında hemen bağırmaya ya da ağlamaya başlıyor.

MANEVİ YOKLUK İÇİNDE Son derece pahalı kıyafetlerden oluşan bir gardırobu olan Suri'nin, baştan sona oyuncaklarla dolu dev bir oyun odası da var. Ancak bu odanın kapısını ailesinden ve 24 saat etrafında dolaşan iki dadısından başka kimse çalmıyor. Scientology tarikatından olan bu iki dadı, minik kızın yaşıtlarıyla arkadaşlık etmesine kesinlikle izin vermiyor. Suri'nin maddi açıdan bolluk manevi açıdan ise yokluk içinde yüzdüğünü belirten pedagoglar, "Arkadaşsız büyüyen Suri hayatı boyunca hem duygularını, hem de sahip olduklarını başkalarıyla paylaşmayı beceremeyecek" diye konuşuyor.

| 0 yorum ]



Atalarımızın çağlar boyu tükettikleri gıdalar arasında yer alan bir tür süt içeceği olan "kefir"i şimdi marketlerden temin edebilirsiniz...
Kefirin İnsan Sağlığı Üzerine Bilinen Etkileri
* Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
* Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar
* Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır. * Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır. * Diş çürüklerini önler.
* Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür
* İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
* Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
* İshale ve kabızlığa karşı etkindir.
* Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar. * Görme yeteneğini güçlendirir.
* Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar
* Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
* Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
* Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
* Büyümeye güçlü destek sağlar.
* Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
* Ergenlik dönemine pozitif etkinlik katar.
* Hormon dengesinin kuruluşuna yardımcı olur.
* İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir
* Zihinsel ve fiziksel gelişime benzersiz katkı sağlar.
* Beyin hücrelerini aktifleştirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
* Aşırı şişmanlamaya veya zayıflamaya karşı frenleyici görev üstlenir.
* Sindirim sistemini inşa eder ve tam beslenme sağlar.
* Sindirim esnasında protein sentezine olumlu yardım eder.
* Bağırsak florasını inşa eder
* Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
* Vitamin ve mineraller arasında işbirlikçi yapısıyla simbiotik çimento görevi görür
* Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkiler yapar.
* Ciltteki yağlanmayı ve kepeklenmeyi önler. Saçları kuvvetlendirir.


* Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar.
* Dokuları tamir eder.
* Vücudun sıvı dengesini optimum seviyede tutar.
* DNA sentezini ve yenilenmesini olumlu etkiler.
* Hücrelerin oksijen almasında etkili görev üstlenir
* Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
* Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar
* Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkandır.
* Cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
* Vücudun bütün organlarının uyumlu ve senkronize çalışmasını düzenler. * Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
* Uykusuzluğu giderir. Spor yapanlar için enerji deposudur.
* Ferahlatıcı hoş kukusu ve benzersiz tadıyla rahatlık verir, dinlendirir ve gevşetir.
* Yemeklerde keyfinize keyif katar.
* Hazmı kolaylaştırır
* Diyet yapanlar için en ideal içecektir.
* Kilo aldırmaz ve beslenme sentezi oluşturur.
* Kemoterapi tedavisi sürerken vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlılığını sağlar.
* Kas kasılmalarını ve krampları önler.
* Selülitlere karşı etkindir.
* Yağ dokularını çözümleyici fonksiyon içerir.
* Sindirim sistemindeki trafiği düzenler.

* Birçok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
* Başta üreme hormonları östrojen, progesteron, testesteron olmak üzere kortizon, ensülin, trioid, serotonin ve adrenal hormonları üzerine olumlu etkiler yapar.
* Mide asitleri ile salgıların düzenli ve verimli üretilmesine katkıda bulunur.
* Alkol alanlar açısından kaybolan vitaminlerin geri alımında tam bir takviye sağlar.
* Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
* Vücuda giren siyanürü etkisizleştirir.
* Saç dökülmesini azaltır.
söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur.
* Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
* Sinir sistemini sürekli reorganize ettiğinden çelik gibi güçlü yapı oluşturarak sakinlik ve rahatlık verir
* Antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
* Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.
* Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
* Damar sertliğini engeller.
* Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
* Osteoporoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur
* Prostat ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
* Adale kasılmaları ile felce karşı etkindir.
* Ellerdeki titremeler ile bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
* Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
* Sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklardaki uyuşma ile karıncalanmaları
azaltır.
* Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu engeller.
* Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
* Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler yapar.
* Genç yaşlanmayı sistemize eder.
* Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.

| 0 yorum ]

 İngiliz beslenme uzmanı Norah Lane’in ‘13 Dakika’ diyeti, aç kalmadan kilo vermek isteyenlerin gözdesi olacağa benziyor. Diyetin püf noktası, ana öğünler dışında, her 13 dakikada bir küçük şeyler atıştırarak metabolizmanın canlı tutulması

Böylece metabolizma, hiç durmadan sindirme faaliyetine devam ediyor ve yağ yakıyor. Bu diyetle bir ayda 2 kiloya kadar zayıflanabileceğini söyleyen Norah Lane, ‘Yağ yakmak için metabolizmayı hızlandırmak gerekir. Devamlı bir şeyler yendiğinde metabolizma bunları sindirmek için daha hızlı çalışacak ve yağ yakacaktır. Ancak ana öğünler dışında yediklerimizin kalorili şeyler olmaması gerekiyor. Örneğin pişmemiş sebze, bir kaşık yağsız peynir olabilir’ diyor

| 1 yorum ]

 İşte size bebek gibi bir yüze sahip olmanın yolları. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu karışımları deneyerek farkı görebilirsiniz.
Yüz için nemlendirici maske
Malzemeler: Yumurta sarısı + süt

Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli. Siyah noktaların sonu geliyor
Malzemeler: Limon suyu + yoğurt
Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.
Sivilceler için karnıbahar
Malzemeler:
Karnıbahar + Zeytinyağı
Hazırlanışı: Sekiz adet karnıbahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Karnıbahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez.
Kırışıklara karşı maske
Malzemeler: Kaymak + Elma

Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken. Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.
Yağlı ciltler için
Malzemeler: Bal + süt + limon suyu
Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10 - 15 günde bir
tekrarlayabilirsiniz

| 0 yorum ]

 Ergenlik çağına giren gençlerin sivilcileri ile barışık yaşamaları gerekiyor. Ama sivilcesiz bir hayat da mümkün. Farklı türdeki sivilcelerin tedavisi için pek çok seçenek var.
Ergenlik çağına giren gençlerin ortak sorunu sivilcelerdir. Ergenliğin doğal sonuçlarından biri olan sivilcelerin önüne geçebilmek için doğru bakımı uygulamak ve akneleri sıkmamak gerekiyor.


Sivilce nedir? Nasıl oluşur?
'Sivilce' adıyla bildiğimiz akne, en sık rastlanan cilt problemlerindendir. Tüm populasyonun yüzde 60’ının hayatının bir döneminde akne görülebilir. Bunların yüzde 5’i ise tedaviye dirençli ya da zor tedavi edilebilen akne olabilir. Akne, derimizde bulunan yaÇ bezlerinin bir hastalığıdır. Normalde, bu bezlerin salgıladığı yağın deri yüzeyine çıkarak atılması gerekir. Ancak ergenlik döneminde yağ bezi daha fazla yağ salgılar. Bu yağın deri yüzeyine geçişini sağlayan kanal da yoğunlaşmış bir yağ kütlesi nedeniyle tıkanır.
Neden bazı ciltlerde daha fazla olur?
Yağlı ciltlerde ve kalıtımsal olarak bazı bireylerde akne eğilimi artar.
Ergenlikte sivilcelerin ne kadarını normal saymalı, hangi koşullarda bir uzmana başvurmalı?
Akne, ister hafif ister ciddi olsun mutlaka hekimin vereceği bilgiler doğrultusunda kontrollü biçimde tedavi edilmelidir. Unutmayın ki tedavi edilemeyecek akne yoktur. Ancak farklı türde ve şiddette aknenin tedavisi için farklı seçenekler vardır ve tedavinin başarılı olabilmesi için uygun olanının seçilmesi esastır. Bu nedenle hekiminizin önerilerine sıkı sıkıya uymak gerekir.
Sivilceleri engellemek için ergenlerin yapabilecekleri bir şeyler var mı?
Cilt temizliği başta gelen unsurdur. Hatalı kozmetik ürünlerden kaçınmak, deri tipine uygun kozmetik seçimi önemlidir.
Sivilceyi koparmayın
Sivilceler bir kere çıktıktan sonra gençler nelere dikkat etmeli?
Günde iki kez su ve uygun ürünle yüz yıkamaya dikkat etmek, yüz kozmetiklerinin seçimine dikkat etmek, sivilceyi koparmaktan kaçınmak, uygun güneş ürünlerini kullanmak gerekir.
Depresyona yol açabilir
Aileye düşen görevler nelerdir?
Çocuklarının tedavi protokollerine uyumunu sağlamak, şiddetli akne olgularında yüzde 10 depresyon eğilimi gözlenebildiğinden psikolojik destek vermek, sivilcelerle oynamanın engellenmesi ailelere düşen görevlerdir.

HABER7

| 2 yorum ]

 Giderek artan panik atak hastalığı konusunda tıp dünyası bir kara kutuyu daha açtı: Bir zamanların çapkın adamlarının, bugün panik atak vakaları...
Aldatma panik atağı tetikleyen bir durum mudur?

Klinik deneyimlerimiz bu sonucu doğruladı. Çapkın erkek panik atak hastalığının en güçlü adayı. Aldatmayla ilgili kendini suçlasa da yine de bu eylemi yapmaktan vazgeçemeyen erkeklerde de panik atak çok hızlı gelişebiliyor. Bu durumda beynin hipotalamus bölgesi yanlış alarm veriyor. Onun aşırı duyarlılığı genetik yatkınlığı olan kişilerde panik atak hastalığının oluşmasını hızlandırıyor. Ailesinin dağılmasından korktuğu halde eşini aldatan erkeklerde, hayatlarının olmadık bir döneminde panik atak gözleniyor. Aldatmayı kültür olarak onaylayan toplumlarda ise panik atağa daha az rastlanıyor. Öte yandan, aldatılmayı düşünmek bile bazen bilinçaltında panik atağa yol açabiliyor. Kişinin rüyasında aldatıldığını görmesi bile, panik atak geçirmesine sebep olabiliyor.
Kadınlar dikkat!
Aldatan kadınlarda da panik atak gözleniyor mu?
Bu konuda kadın erkek ayrımı yapmak istemiyorum. Ancak hastalığın kadınlarda erkeklerden 2-3 kat daha fazla gözlendiğini söyleyebilirim. Kadınların kendilerini suçlama eğilimleri daha fazla olduğundan, aldatan kadınlarda depresyona çok fazla rastlıyoruz. Hastalıkta kadınlarında kişilik ve karakter yapısı yine çok önemli. Erkeklerde bedensel algıyı düzenleyen alan daha duyarlı iken, kadınlarda duygusal algı alanı daha hassas olduğundan, hastalıktan etkilenme dereceleri aynı oranda fazla oluyor.
Panik atağın 'geliyorum' diyen sinyalleri var mı?
Sık sık nefes darlığı hissetme, çarpıntı, el titremesi ilk belirtiler arasındadır. Kaygıyı bedensel yaşayan kişilerde heyecan, üşüme, titreme ve mide sorunları da hastalıkla ilgili ilk sinyaller olabilir. Sigarayı aniden bırakan kişilerin bedensel anlamda aşırı tepkiler vermeleri de panik atak göstergesi olabilir. Yüzlerinde sivilce çıktığında "Eyvah kanser mi oldum?" diyenler ya da vücutları uyuştuğunda hemen felç olduklarını düşünenlerde panik atağa rastlanma riski fazladır. Kontrol edilemeyen stres sonrası kişi panik atak için aday haline gelir. Heyecanlı kişilerde de aynı risk vardır. Bu belirtiler sık görülüyorsa bir müddet sonra panik atağa dönüşür.
Yüksek kaygı tetikliyor
Panik atak Büyükşehir veya elit kesim hastalığı mıdır?
Modern yaşamda yaşam standartları yüksek, hayatı seven, hastalanırsa kaybedecek şeyleri çok olan kişilerde bu hastalığa daha sık rastlanır. Bedenlerini çok seven kişiler ve sağlık kaygısı yüksek olanlar da risk grubundadır. Ölümden korkan kişilerde de çok görülür. Hastalık kişinin hayattan beklentisi derecesinde kişiyi etkiler. Büyükşehir’de yaşayanların ya da elit kişilerin, hayatta kaybetmek istemedikleri maddi-manevi birçok şey vardır. Bunları kaybetmekten korkan kişilerde kaygı daha yüksek olur. Fiziksel en ufak bir belirti başladığında ise, bu kişiler hemen atak yaşadıklarını zannederler.
Panik atak insanların birbirlerine söylemeleriyle yayılan moda bir hastalık mıdır?
Kişiler "Depresyondayım" demek yerine "Panik atak oldum" demeyi tercih ediyor. Daha çok entelektüel düzeyi yüksek grupta gözlendiğinden, kişiler kendilerini bu şekilde ifade etmeyi seçiyor. Bu, aşırı hareketli çocukların ebeveynlerinin çocuklarını hiperaktif diye tanımlamalarına benziyor. Hastalık sosyal yaşamı da çok fazla etkilemediğinden diğer kişilerce pozitif algılanabiliyor. Modern hayatın hızlı yaşamı bu hastalığı daha kabul edilebilir görüyor. Bu sayede de insanlar, panik atak olduklarını çevreleriyle çok rahat bir biçimde paylaşabiliyor.

| 0 yorum ]

 Bu yiyeceklerle hem aç kalmadan kilo veriyor, hem de kendinizi sürekli tok hissediyorsunuz
1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.
2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
4. Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.
5. 200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr. kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.
6. Kendinize yeşil salata, uskumru veya ton balığı, kivi ve portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğindeki İyot, tiroit bezinin İşlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.
7. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
8. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.
9. Enerjisiz kalmak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yıkımını kolaylaştırır.
10. Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir.
11. Yağsız kaşarı ince ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı sirke dökün. Bu, birkaç saat için açlığınızı giderecektir. 12. Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, içine 1 doğranmış soğan, karabiber tanesi ve yarım limon katılmış suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın İçinde biraz pişirip çıkarın

| 1 yorum ]

 Stresin kilo aldırdığını saptayan bilim adamları, bu bilgiden yararlanarak göbekteki yağ oranını düşürüp vücudu şekillendiren bir ilaç geliştirdi.
ABD'li bilim adamları, istenmeyen vücut yağlarını ameliyata gerek olmadan ortadan kaldıran bir ilaç geliştirdi. Özellikle göbek civarında biriken yağları eriten ilaç, enjeksiyon yoluyla vücuda veriliyor ve bu bölgedeki yağ oranını yüzde 40 düşürüyor. İlaç obeziteyi durdurmasa da vücut hatlarını yeniden şekillendiriyor. Stres baş faktör Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nden bilim adamları söz konusu ilacı, bir "stres-obezite" deneyi sonucu geliştirdi. "Stres altındaki farelerin, stressiz farelerle aynı kaloriyi almalarına" karşın kilo aldığını gözlemleyen uzmanlar bundan vücudun kendi ürettiği Y2R adlı kimyasalın sorumlu olduğunu keşfetti. Y2R'Yİ bloke eden bir ilaç verilen stres altındaki farelerin göbek yağları yüzde 40 oranında azaldı. Buluşla ilgili olarak konuşan plastik cerrah Stephen Baker da "Bu ilaç istediğiniz her şeyi yiyip sonra film yıldızı gibi olmayı garanti etmiyor ama daha sağlıklı olmanıza yardımcı oluyor" dedi.

HÜRRİYET

| 1 yorum ]


 Mor ve Ötesi, 2008 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek için TRT'den teklif aldıklarını doğruladı
ROCK Müziği'nin önemli gruplarından Mor ve Ötesi, 2008 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek için TRT'den teklif aldıklarını doğruladı. Grup, TRT ile resmi olarak anlaşmadıklarını fakat temaslarının devam ettiğini belirtti. Grup üyeleri adına açıklama yapan menajeri, "Şu an resmi bir anlaşma yapmadığımız için bunu açıklamaktan kaçındık. Fakat TRT yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an birkaç konu üzerinde konuşuyoruz. Haftaya sonuç ortaya çıkacak ve bir anlaşma olması durumunda bunu kamuoyuna bildireceğiz" dedi.


Kelebek

| 0 yorum ]

 Doğal bitkilerle istenmeyen vücut kokusunu önleyebilirsiniz.
Çoğu vücut kokusunu gidericiler kokuyu gizlemeye, terlemeyi azaltmaya ve nemle dost olan bakterilerden cildi korumaya çalışır. Bununla beraber ter kokmaz, koltuk altlarında ve genital bölgelerde bulunan ter bezleri tarafından üretilen ter, protein ve yağlı mineraller yayar, kokuya neden olan bakterilerin gelişmesine yardımcı olur.
Deodorantlı sabunlarla yıkanmak ciltteki hemen hemen tüm bakterileri uzaklaştırır. Koku önleyiciler (antiperspirantlar) ve deodorantlar da etkilidir ancak koltuk altını tahriş edebilir..
Karbonhidrat ya da mısır ununu terleyen bölgeleriniz için deneyebilirsiniz. Her iki toz da nemi emer ana antiperspirant değildir.
Karbonat ortalama bir antiseptik ve koku gidericidir.
Bakteri gibi, yiyeceklerde koku yapabilir; Soğan, sarımsak, balık, lifli yeşil yiyecekler gibi çinko içeren gıdalar koku yapabilir. Aşırı terleme, kimyasal dengesizlik gibi ciddil hastalıklar vücut kokusu yapabilir. Koku yapan hastalıklardan şüpheleniyorsanız doktora görünün.
Adaçayı:

Bu bitki oldukça popüler bir ter önleyicidir. (antiperspirant). Adaçayı yağı, tentür ve çay poşetleri kolay bulunur. Tentür ile sulandırılmış yağı, yüz ve genital bölgeleriniz hariç terleyen bölgelerinize doğrudan sürün. Çay olarak da içebilir ya da terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz. Hamile kadınlar çayını içmemeli ya da tentür kullanmamalı.
Çay ağacı yağı: Bu tarçın kokulu yağ, Avustralya'daki bir 'Melaleuca alternifolia' ağacından elde edilir. Terleyen bölgeelrinize uygulayın. Yağ, ortalama bir antiseptik ve deodorant dermatit (deri yanığına) neden olabilir.

| 1 yorum ]

 Cilt, hamilelik sırasında kilo almaya bağlı olarak, alt dermal tabakasındaki kollajen ve elastin liflere zarar verebilecek şekilde hızla gerilir. Dokular incelir, hassaslaşır ve tıbbi adı “Stariae Gradvidarum” olan cilt çatlakları meydana gelir.
Araştırmalar, anne adaylarının % 66’sının, ciltteki gerilme nedeniyle oluşan izlerden rahatsızlık duyduklarını göstermektedir. Bu nedenle, özellikle bu vakalarda kullanıma uygun, özel bir nemlendiricinin kullanılması büyük önem taşır.
Özellikle, gebeliğin 3. ayından itibaren, kilo alımı ve bebeğin gelişimi nedeniyle özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlaklar oluşur
Hamilelikte oluşan çatlaklarla mücadelede dengeli beslenmenin önemini anlamak
“Bol su içmek, C, E vitamini zengin besinleri tüketmek, cilt çatlaklarının önüne geçmede etkili. Bunun yanısıra cildi yumuşak ve esnek tutacak bir kremin her gün etkin bölgelere uygulanmasıyla da gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün” dedi.
Çatlaklar oluştuktan sonra, tedavi edilmeleri oldukça zor.
Basit önlemlerle gebelikte yaşanan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün. Bu yöntemler arasında;


*Cilde, masaj fırçası yardımıyla masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak,
*C ve E vitamini açısından zengin olan, cilt için yararlı meyve, sebze ve fındık gibi besinleri tüketmek,
*Bol bol su içmek
*Yeterli uyku almaya özen göstermek ve
*Cildi yumuşak ve esnek tutacak, gerilme ile oluşan izleri önleyen, hamileler için özel olarak üretilmiş bir kremi her gün etkin bölgelere uygulamak yer alıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc