| 0 yorum ]

Tiesto'nun da imzası var
Tarkan, geçtiğimiz yıl sonu çıkardığı "Metamorfoz" albümündeki şarkılardan 8'ini remix yaptı. Bu proje için hem Türkiye'nin en ünlü DJ ve aranjörlerinden hem de Avrupa ve Amerika Top Ten DJ’s listelerinde uzun yıllardır bir numarada olan Tiesto'dan yardım alan sanatçı, şarkıların yeni versiyonlarının bulunduğu albümü 1 Ağustos'ta müzik marketlere sunacak.
O artık çok daha seksi
Ancak onun tek sürprizi Tiesto, Ozan Doğulu, Ozan Çolakoğlu, Erdem Kınay gibi önemli müzik adamlarının el attığı 2 CD'lik bu albüm olmayacak. Tarkan, remix albüm için yeni bir de imaj çalışmasına girdi. Sanatçı, Afrika yerlilerini aratmayan dövmeleri, aksesuvarları ve yarı çıplak haliyle, belki de bugüne kadarki en seksi imajını yarattı.

| 0 yorum ]

Diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenler yüzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Göbekteki yağların yüzde 81'i de yoğurtla eriyor.
Göbeğini hızla eritmek isteyenler, bol bol yağsız yoğurt yesin! ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.
Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti.
Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, "Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt" diye konuştu. Araştırma Uluslararası Obezite Dergisi'nin nisan sayısında yayımlanacak.
Bu arada Japonya'da yapılan araştırmalar da, yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80'inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldı.

| 0 yorum ]

Ayak kokusunu gidermek için :
Malzemeler:
1 su bardağı su
4,5 gr atkuyruğu (Kırkkilit)
Hazırlanışı: 1 su bardağı suyu kaynatarak 4,5 gr atkuyruğu (Kırkkilit) bitkisini kaynamış suya koyarak bekletin. ılınınca ayaklarınızı bu suyla yıkayın. Bu işlemi 2,3 günde bir tekrarlayın.
PROF.DR.İBRAHİM SARACOĞLU

| 0 yorum ]

Prof. Dr. Ahmet Maranki sindirim sisteminizi yenilemek için bir kür tavsiye ediyor Lahana, havuç, elma ve pancarın sularını sıkarak sabah ve akşam birer su bardağı olmak üzere 7 gün boyunca aç karnına için.
Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırıp rahatlatacaksınız
PROF.DR.AHMET MARANKİ

| 0 yorum ]

Bitkiler konusunda başarılı olan Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun Dut Kurusu Kürünü 2003 yılından beri uygulayan çok sayıda egzema hastası başarılı sonuçlar elde etmişlerdir
Hiç bir yan etkisi olmayan
Beyaz dut kurusu kürünün uygulamakta oldukça basittir.
Hazırlanışı :Yarım litre suyu çelik tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine bir avuç beyaz dut kurusu ilave edin ve 7 dakika daha hafif ateşte kaynatın.
Uygulanışı: Kaynama süresi tamamlandıktan (elinizi yakmayacak şekilde) egzamalı elinizi tencerinin içine sokun. En az on dakika etki ettirin (elinizi içerisinde bekletin). Bir saat elinizi yıkamayın. Daha sonra sadece su ile durulayın.
Haftada 3 kez uygulayın.Her defasında taze hazırlanmak zorundadır.
En geç iki hafta içerisinde sonuç alınamıyor ise, kürü uygulamayınız.
Uyarı : Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

| 1 yorum ]

Halk arasında 'Ala' olarak da bilinen bu rahatsızlığın sebebi deriye renk veren hücrelerin görevini yapamamasıdır.
Sinirsel ve genetik faktörlerin etkisiyle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Genelde hassas yapılı insanlarda sıkıntılı, üzüntülü bir dönemin sonunda ortaya çıktığı görülmektedir
Vitiligo, yıllarca aynı bölgede kalabildiği gibi, kısa sürede vücudun değişik yerlerine de yayılabildiği görülebilmektedir. Vitiligo tedavisi için çeşitli kremler ve ışık tedavileri önerilse de, mevcut uygulamalarla tedavi şansı çok düşüktür. Vitiligo hastalığı tedavisinde görüldüğü kadarıyla Vitiligo rahatsızlığında kremler, ışık veya krem + güneş tedavileri gibi haricen yapılan uygulamalar netice verememektedir. Vitiligo tedavisi için haricen yapılan uygulamalar mantıksızdır. Çünkü asıl sorun, deriye renk veren hücrelere yeterli sinirsel uyarı gelememesidir. Vitiligo hastalığı tedavisi için haricen yapılan uygulamalarla bu hücreler ne kadar uyarılmaya çalışılsa da yeterli olamamaktadır.
Vitiligo hastalığının tedavisinde kullanılmasını önerilen 6 adet bitki özünden oluşan damla, 5 cins bitki, saf arı poleni ve bitkisel krem vardır. Vitiligo hastalığı tedavisinde asıl etkiyi damla halinde içilerek kullanılan bitki özleri yapmaktadır. Bunun yanı sıra gramajları ve kaynatma şekilleri ayarlanmış 5 cins bitkinin de içilerek kullanıması gerekiyor
Ayrıca günde 1-2 çay kaşığı saf arı poleni yendiği zaman Vitiligo hastalığı tedavisinin daha etkili olduğu görülmektedir. Bitki özlerinden oluşan krem de günde 1 defa haricen beyazlık olan bölgelere sürülecektir. Bu kremin etkisi o bölgedeki kan dolaşımını artırmasıdır. Her hastalıkta olduğu gibi vitiligo hastalığı'nın tedavisinde de beslenme düzeni önemlidir. Çay, kahve, sigara, alkol gibi sinir sistemini etkileyen alışkanlıkların çok fazla kullanılması Vitiligo tedavisini ters yönde etkilemektedir
Vitamin eksikliği, kansızlık sorunu olan kişilerde vitiligo hastalığı'nın daha hızlı yayıldığını görülmektedir. Bu yazılanlar yanlış anlaşılmamalıdır. Vitiligo hastalığı kansızlık çekildiğinden veya çay kahve fazla içildiğinden ortaya çıkmamaktadır. Sadece vitiligo hastalığı'nın artışını hızlandırmaktadır diye düşünülmektedir. Buna bağlı olarak bitkisel Vitiligo tedavisinin yanı sıra belirli bir beslenme düzeni de oluşturularak Vitiligo tedavisi daha başarılı hale getirilebilir.
Bahsedilen bitkisel tedavi sistemi kullanılmaya başlandığında ilk 2 ay içerisinde beyazlık olan bölgelerde renk hücreleri çalışmaya başladıkça deri normal haline dönmeye başlamaktadır. Bu gelişme tamamen sonuç alınacağına işaret etmektedir. Bitkisel Vitiligo hastalığı tedavisi için bu bitkileri toplam 4-6 ay kadar kullanmak gerekmektedir.
Dikkat: Vitiligo hastalığı'na yakalanan kişiler güneş altında uzun süre kesinlikle beklememelidir. Uzun süre güneş altında beklemenin vitiligolu bölgelerde cilt kanseri oluşma riskini artırdığı tüm dünyaca bilinmektedir.

| 0 yorum ]

Milli yiyeceğimizin meğer ne çok marifeti varmış da bilmiyormuşuz. Ekim ayını kolesterole karşı bilgilendirme kampanyalarına ayıran ABD'deki Diyetisyenler Birliği, kuru fasulyenin kolesterol düşürücü özelliğini anlatan bir rehber hazırladı.
Rehberde, haftada üç porsiyon kuru fasulye yemenin kolesterol düzeyini düşürdüğü belirtiliyor. Arizona Üniversitesi'nin araştırması, kuru fasulyenin düzenli yenmesinin, vücuttaki kolesterolü yüzde 8 oranında azalttığını ortaya koydu. Toronto Üniversitesi'nin yaptığı bir diğer araştırmada ise bu etkinin yüzde 30'lara ulaştığı bulgulandı.

| 0 yorum ]

Yapılan yeni araştırmalara göre sabah kahvaltınızı ne kadar güçlü yaparsanız kilo vermeniz de o kadar kolay oluyor.Venezuela'da bulunan Clinicas Hastanesi'nden doktorlar 100 obez kadın hasta üzerinde araştırma yaptı. 100 kadını 2 gruba ayıran uzmanlar iki gruba da günlük bin 240 kalorilik yemek listesi verdi.
Birinci grupta bulunanlara sabah kahvaltısında çok az yiyecek verildi. İkinci grup ise bol proteinli kahvaltı yaparak öğle ve akşam yemeklerini daha küçük porsiyonlarda tüketti. Kahvaltıda az yiyecek tüketenler daha az kilo vermelerinin yanı sıra kilolarını birkaç ayda geri aldı. Kahvaltılarını kuvvetli yapmaya devam eden grup ise diyet süresince verdikleri 7 kiloyu ikiye katlayarak zayıflamaya devam etti.
Kaynak:Hber3

| 0 yorum ]

Uyanınca
Bir bardak oda sıcaklığında su ve bir porsiyon mevsim meyvesi
Kahvaltı
İki kibrit kutusu büyüklüğünde diyet peynir, iki dilim esmer ekmek, domates, salatalık, sivri biber, marul ve maydanoz. Dört tane yağsız yeşil zeytin, bir tatlı kaşığı doğal reçel, şekersiz açık limonlu yeşil çay, bir su bardağı diyet süt
Arada
Bir porsiyon mevsim meyvesi ve şekersiz Türk kahvesi
Öğlen
90 gr. yağsız etten hazırlanmış ızgara köfte, tavuk ya da balık, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış mevsim salatası, iki ince dilim esmer ekmek, 200 gr. diyet yoğurt, bir porsiyon mevsim meyvesi
Arada
Bir kibrit kutusu büyüklüğünde diyet peynir, iki adet grisini, domates, salatalık, biber ve şekersiz bitki çayı
Akşam
Bir porsiyon yağsız et ile hazırlanmış dört yemek kaşığı sebze yemeği, domates, mantar soslu haşlama bir su bardağı kepekli makarna veya sekiz yemek kaşığı baklagil
Gece
Bir porsiyon meyve, dört adet kuru kayısı ve iki adet ceviz. Yatmadan önce de bir bardak su için

| 0 yorum ]

Bel çevresini zayıflatmak yaş ilerledikçe zorlaşır. Genel olarak hiç kilo almasanız bile yağlar, vücudunuzun bu bölümünde birikir. Oturarak bu yağlardan kurtulamazsınız! Önereceğimiz 5 egzersiz bel çevresi ve gövdenizin zayıflaması sağlar. Sağlıklı beslenme ve 60 ila 90 dakika arasında yapılan egzersizin düz bir karın için en iyi yol olduğu biliniyor. Düzenli egzersiz yapamıyorsanız üzülmeyin, gün içinde kısa periyodlarda yapacağınız egzersizlerle de düz bir karına sahip olabilirsiniz.
Düz bir karına sahip olmak için bunları yapın!
1- Yere yüz yukarı şekilde uzanın ve parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin. Dizinizi çenenize doğru getirmeye çalışın ve bu sırada omuzlarınızı, boynunuzun konumu aynı kalarak yerden yukarı doğru kaldırın. Sol bacağınızı düz tutarak yerden 45 derece açıyla kaldırın ve sağa doğru hafifçe dönmeye çalışın. Yatarak bisiklet kullanıyor gibi düşünebilirsiniz. pedal çeviriyor gibi 12-16 kez bacak değiştirerek uygulayın.
2- Sandalyenin üzerine çıkın ve sıkıca tutunun. Dizlerinizi sırayla kıvırarak çenenize doğru kaldırmaya çalışın, b u hareketi 12-16 kez tekrarlayın.
3- Yere yüz yukarı uzanın. Ellerinizi yanlara düz bir şekilde uzatın. Bacaklarınızın ikizini de 90 derece açıyla yukarı doğru kaldırın ve bacak bacak üstüne atar gibi düz olarak bir süre sabit durdurduktan sonra değiştirin. Hareketi 12-16 kez tekrarlayın.
4- Yere yüz yukarı uzanın. Ellerinizi 45 derecelik açıyla kulaklarınızın yanından düz olarak geriye doğru uzatın. Düz olarak uzattığınız bacaklarınızı 45 derece aralık şekilde kıvırın. Omuzlarınızı kendinize doğru kaldırın.
5- Yere yüz aşağı uzanın. Ayak parmaklarınızın ucunda ve el dirseklerinize dayanarak tüm vücudunuzu havaya kaldırmaya çalışın.
Dahası: Favori şarkılarınızla dans edin. Hava almak için yürüyüş yapın. Çocuklarla elim sende oynayın. Bisiklete binme ve merdiven egzersizleri yapın.


| 0 yorum ]

Daha çok şifalı özellikleri ile popüler olan Ekinezya; Kuzey Amerika'nın bir çok yerinde tabii olarak yetişir.
Ömürlü, otsu bir bitkidir. Zarif ve gösterişli çiçekleri için bahçelerimizde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir. Kışın kuruyan dalları toprak seviyesinde kesilir. Bitki ilkbaharda yeniden yeşerir. Papatyaya benzer iri pembe veya mor çiçekleri uzunluğu 1 metreyi aşan sapların üzerinde açar. Bol güneşli yerleri sever. Bununla beraber fazla sıcak iklimlerde öğleden sonra gölge olan bir yere ekmelidir. Böylece çiçekleri daha uzun ömürlü olur. Bitki haziran ve ekim ayları arasında devamlı çiçek açar.
İlkbaharda kök ayrıçlarından yetiştirilirse aynı yıl çiçek açar. Tohumları mayıs ayında toprağa serpilir. Çıkan fideler ancak ertesi yıl çiçeklenirler.
İyi drenajlı herhangi bir bahçe toprağında yetişebilir.