| 0 yorum ]

 Bakımlı ve güzel görünmek için para harcamanıza gerek yok. Mutfağınızda bulunan malzemelerle yapacağınız karışımlar sayesinde harika bir cilde sahip olabilirsiniz....
İşte size bebek gibi bir yüze sahip olmanın sırları. Evde hazırlayacağınız karışımlarla farkı görebilirsiniz.
Yüz için nemlendirici maske
Malzemeler: Yumurta sarısı ve süt Hazırlanışı: Yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırıp yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek 15 dakika bekleyin. Kağıt mendille silin. Daha sonra ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Ne işe yarar: Yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt sıkılaştıracak. Maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.
Siyah noktalara son
Malzemeler: Limon suyu, yoğurt Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayın. Ne işe yarar: Limon suyu cildi dezenfekte eder, siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, yağ miktarını dengeler. Maske haftada bir kez uygulanabilir. Çok gerekliyse bu sayı ikiye çıkabilir.
Sivilceler için karnıbahar
Malzemeler: Karnıbahar, Zeytinyağı Hazırlanışı: 8 adet karnıbahar yaprağını, 2 kaşık zeytinyağı ile mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, 10 dakika bekleyin ve ılık suyla temizleyin. Ne işe yarar: Karnıbahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır. Haftada bir ya da iki kez kullanabilirsiniz.
Yağlı ciltler için
Malzemeler: Bal, süt, limon suyu Hazırlanışı: 1 kaşık balı, 1 kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın, kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin. Ne işe yarar: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin emilmesini sağlar. Yağ salgısını dengeler. 10 günde bir tekrarlayabilirsiniz.

0 yorum

Yorum Gönder