| 6 yorum ]

Palamutgiller familyasından fındık ağacının meyvesidir. Ülkemizin Karadeniz Bölgesinde bolca yetişen, kaliteli bir besindir. Fındık meyvelerinde bol miktarda (%52) sabit yağ, protein, şeker, fosfor ve kalsiyum bulunur. Fındık yağı, sıkma yöntemi ile elde edilmektedir.
Dahilen kullanımda kalp çarpıntısı, böbrek ve idrar yolları tıkanmasın, sivilce, leke, damar sertliği ve damar kireçlenmesinde, öksürük, kan tükürmesi, bağırsak sorunları, görme bozuklukları, iktidarsızlık, kuvvetsizlik, tansiyon dengeleyici ve kolestrole karşı başarıyla savaş veren bir besindir.
Haricen, sivilcelerde, lekelerde, yaşlılık etkilerinde, yüz felci durumlarında kullanılır.
Dahilen yemeklik yağ ya da tok karnına günde 2 kez 1’er tatlı kaşığı; haricen günde 1 kez sorunlu bölgeye yedirilerek kullanılabilir.
Karın bölgesine masaj yaparak uygulandığında, fazlalıkları erittiği kullananların söylemlerinden bilinmektedir.

6 yorum

KadinOnLine dedi ki... @ 6 Nisan 2008 13:32

tşkler :)

iyi geceler..

http://kadinonline.com/blog/

türk dedi ki... @ 6 Nisan 2008 14:12

BAHARDA GELİNCİKLERİN EN GÜZEL BAŞLANGIÇLARI MÜJDELEMESİ GİBİ YENİ HAFTADA TÜM GÜZELLİKLERİN SİZİNLE OLMASINI DİLERİM HAYIRLI HAFTALAR
http://songulacikgoz.blogcu.com

Admin dedi ki... @ 9 Nisan 2008 06:11

Mutlu günler :)

Kadınlar_Kulübü dedi ki... @ 9 Nisan 2008 09:56

: Semadaki tüm yıldızlar sönünce, gözlerinde gecenin yanlızlığını hissedince, içten içe muhataç olunca bir dost sohbetine, unutma ki seni düşünen biri var bu şehirde. İyi akşamlar ve sevgilerimle,

KadinOnLine dedi ki... @ 18 Nisan 2008 01:45

merhaba :))
http://www.kadinonline.com/blog/

Admin dedi ki... @ 23 Nisan 2008 03:25

Yaşasın 23 Nisan! :D

Yorum Gönder