| 0 yorum ]

Öğünlerde aşırı yemekle mideyi çok fazla doldurma sonucu mide hareket edemez ve hazmı zorlaşır.Hazımsızlık sonucu mide de uzun süre kalan yemek,kusma ishal ve ya kabızlık ile mide ve bağırsakta aşırı gaza sebeb olur.Papaya meyvası veya papaya özü hapları içerdiği sindirime yardımcı enzimlerle olumlu etki gösterir.Anason,kişniş,papatya,havlıcan özellikle rezene hazımsızlık ve gaz sancılarına çok faydalıdır.

Pratik öneriler
*1çay bardağı sıcak suya yarım limon sıkılmalı ve 1 çay kaşığı bal ilave edilerek yemek üzerine yudum duyum içilmelidir.
*Anason,civanperçemi,lavanta,melisa,papatya ve pelin çayları içilmelidir.
*1çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı yukarda ismi geçen bitkilerden birinden konulur.10 dakika demlenip süzülür.1 çay kaşığı balla tatlandırılarak yemeklerin üzerine içilir.
*1 bardak kaynar suya 10 gr civanperçemi konulur.10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

0 yorum

Yorum Gönder